Rólunk

Cégünk 2016 elején alakult: Fiatal cég, fiatalos szemlélet! Ismerjen meg minket!

Egy korábbi közös munkahely révén mindannyian kötődtünk a hungarocell (EPS, polisztirol) gyártásához. A kezdőlökést a vállalkozás létrehozásához egy érdekesen alakuló baráti beszélgetés adta. Korábbi ismereteink alapján tisztában voltunk a polisztirol, és a darálással előállított polisztirol őrlemény lehetséges felhasználási területeivel. Így meglepődve hallottuk, hogy a belőle keletkező hulladék egy részét – ártalmatlanítás címén – az összegyűjtést követően eltemetik, hogy ott végeláthatatlan hosszú idő alatt bomoljon le.

Környezettudatos emberekként mérlegelni kezdtük a lehetőséget, hogy a rendelkezésünkre álló tudást és tapasztalatot felhasználva miként tehetnénk ez ellen. Hiszen az életünk számos területén nagy mennyiségben (gondoljunk csak a műszaki cikkek csomagolására, vagy az épületek szigetelésére) keletkező EPS hulladék, ha nem is olyan sokszínűen, mint új korában, de újrahasznosítva is változatosan felhasználható. A teljesség igénye nélkül: babzsák fotel, díszpárna, kisállat fekhely, könnyűbeton készítéséhez.

Némi osztás-szorzás után mi szólt amellett, hogy végül belevágjunk? Ma van a Föld napja, így a válasz némiképp pátoszszerűen hangozhat, mégis kézenfekvő! Olyan korban élünk, amiben az áhított életszínvonal, kényelem eléréséhez mind több erőforrást használunk fel a Föld tartalékaiból. Tesszük ezt annak ellenére, hogy lassan már a csapból is az folyik, hogy ezeket a tartalékokat a jövő generációi – köztük a saját gyerekeink és unokáink – elől éljük fel! Mi lehet hát az áthidaló megoldás? Véleményünk szerint az újrahasznosítás és az újrahasznosított termékek elterjedése.

Tudjuk, hogy a polisztirol gyöngy, a maga tökéletes gömb formájával, magasabb komfort érzetet biztosít egy babzsák fotelben elterülve, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy újrahasznosított hungarocellel töltött babzsák fotelünkben a kényelem mellett azt a megnyugtató érzést is átélhetjük, hogy tettünk egy apró zöld lépést a fenntarthatóság felé. Mi ezért tesszük a voksunkat az újrahasznosításra, és bíztatjuk erre Önt is!

Célunk eléréséért, legyen szó babzsák töltetről vagy könnyűbetonozásról, folyamatosan azon dolgozunk, hogy ezekhez a lehető legjobb minőségű újrahasznosított termékeket biztosíthassuk vásárlóink számára, mert: hiszünk abban, hogy a betonozás is lehet könnyű, és a kényelem is elérhető környezettudatosan. Tegye próbára termékeinket, tegyünk meg együtt egy apró zöld lépést!

Üdvözlettel,

a Mecsekstir Bt. csapata
2017. április 22.